Sape Berminat??  

Posted by: ~princess Islam~ in

Dari Musa r.a. katanya, Nabi s.a.w. bersabda :
" Perumpamaan petunjuk dan ilmu pengetahuan yang Allah mengutuskan aku untuk menyampaikannya seperti hujan lebat jatuh ke bumi. Bumi itu ada yang subur menghisap air, menumbuhkan tumbuh-tumbuhan dan rumput2 yang banyak. Ada pula yang keras, tidak menghisap air sehingga tergenang. Maka Allah memberi manfaat dengan ia kepada manusia. Mereka dapat minum dan memberi minum (binatang ternak dsb), dan untuk bercucuk tanam. Dan ada pula hujan yang jatuh ke bahagian lain iaitu di atas tanah yang tidak menggenangkan air dan tidak pula menumbuhkan rumput. Begitulah perumpamaan orang yang belajar agama yang mahu memanfaatkan apa yang aku disuruh Allah menyampaikannya, dipelajari dan diajarkannya. Dan begitu pula perumpamaan orang yang tidak mahu memikirkan dan mengambil peduli dengan petunjuk Allah yang aku diutus untuk menyampaikannya."
(HR Bukhari)

Anda berminat untuk menempah buku-buku agama/ilmiah/ novel islami terbitan telaga biru??Mudah sahaja, anda boleh membeli secara online di e-store saya..Sila layari http://www.stormreaders.net/suaidah ..Penghantaran akan dibuat oleh pihak stormreaders..


Anda hanya perlu (boleh rujuk di sini) :
  • daftar untuk menjadi pelanggan
  • buat pilihan produk
  • pilih cara penghantaran
  • pilih cara pembayaran
  • periksa status penghantaran produk
Anda boleh menempah buku dalam beberapa minit sahaja tanpa bersusah payah untuk memilih buku di kedai buku..Cubalah!

Antara buku-buku berkualiti yang diterbitkan Telaga Biru :

Koleksi komik Pahlawan Islam

Koleksi Majalah Ilmiah Solusi Isu1-19


Koleksi Bimbingan Rohani

Koleksi novel islami

Koleksi Motivasi

dan banyak lagi!!

p/s : Anda boleh menghubungi saya di emel sue_aidah1990@yahoo.com . Bagi yang berada di lokaliti saya, boleh menghubungi saya(Nur Su'aidah, 1PISMP Pengajian Agama 1) terus untuk tempahan. Terima Kasih.

This entry was posted on 8:33 AM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment