Coretan Kem Bestari Solat 2009  

Posted by: ~princess Islam~ in

Assalamualaikum wbt..

Pada Sabtu lepas iaitu 10 Oktober 2009, saya berpeluang untuk menjadi salah seorang dari fasilitator untuk mengendalikan Kem Bestari Solat dengan kerjasama SK Tanah Liat dan Jabatan Pengajian Islam dan Moral IPGM Kampus Tuanku Bainun..Kem ini berlangsung dari awal 8 pagi sehinggalah berakhir pada jam 6.00 petang..Alhamdulillah, kem ini berjalan dengan lancar walaupun terdapat sedikit less control..maklum la, kena handle budak2..riuh Surau al-Ghazali pada hari tu dengan suara kanak2..Antara peserta program ini adalah pelajar darjah 2 dan 3 dari SK Tanah Liat..Banyak pengalaman yang ku perolehi dari kem ni, yang merupakan latihan awal untuk diriku yang bakal bergelar 'ustazah'..Kadang2, seronok mendengar celoteh dari adik2..

Beberapa program yang disusun antaranya ; teori solat dan wudhuk, amali solat dan wudhuk, nasyid, treasure hunt dan sbgnya..Walaupun masa diberikan terhadiaitu sehari, diharapkan adik2 dapat menguasai semua yang dipelajari pada hari itu..Sesungguhnya "Solat itu tiang agama"..Selamat mengamalkannya..

Berikut merupakan gambar kenangan KBS tersebut..
This entry was posted on 11:05 PM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 comments

Post a Comment