~sahabatku suka dan lara~  

Posted by: ~princess Islam~ in

~Sahabat di SMKA Melor~


~Sahabat di IPGM Kampus Tuanku Bainun~

Sahabatku dulu dan sekarang..Namun, tetap sahabatku selama-lamanya..


"Sesegar hijau daunan..
Begitulah kita diibaratkan..
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita..
Antara kita semua.."

"Seerat simpulan yang tidak terbuka..
Seteguh langit tinggi menongkah dunia..
Kita mengharung badai..
Atas nama kasih insan bersaudara.."

"Ukhuwwah yang terbina persis sekuntum bunga meskipun kini kita terpisah demi kasihNya..Namun cebisan kenangan kita sentiasa bermain di bayangan mata..Detik waktu yang berlalu.. Menjadi memori kau dan aku.."

"Ingin aku singkap kembali kenangan lama agar bersemi..Ingin kuulangi kisah manis agar terus bersemadi..Ingatlah aku sebagai rakanmu..Kenanglah aku dalam doamu..Begitu indahnya kisah dahulu engkau sebagai temanku.."

"Biarkan kerinduan di lautan memori..Mengimbau kenangan indah yang menyentuh emosi..Masih segar di ingatan sambut mesra berputik..Hatimu bawa sinaran cahaya inspirasi.."

"Sahabat..Kau sesungguhnya temanku suka dan lara..Tika ku buntu diselubungi sendu kau hiburkn ketabahan untuk ku ukir senyuman..Bagaikan embun di langit terbit fajar..Kau pergi jua mencapai cita menggapai redha Yang Esa.."

"Syukur sungguh di hati ini dikurniakan teman sejati.. Menunjuk jalan dekatiNya tika diri dalam kebuntuan..Betapa aku menghargai kejujuran yg kau beri..Mengajar ku mengenal erti cinta yg hakiki yang abadi.."

"Tiada yang menjadi impian selain rahmat kasihMu Tuhan..Yang terbias pada ketulusan sekeping hati seorang insan bernama TEMAN.."

"Oh Tuhan..Tunjukkan ku jalan, untuk menempuhi dugaan ini..Teman, maafkan jika ku melukaimu..Moga ikatan ukhuwwah yang dibina ke akhirnya..


Dapatkan ecard NasyidFM Disini


InsyaALLAH..
Ana uhibbukum fillah..

This entry was posted on 9:42 AM and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

2 comments

salam... =>
kalo x silap lagu nie dah bg after upsr, tamat drjah 6 sk sri melor heheh
tp jmpa lg kat smkam

w'salam..
huhu..ore pn ingat lagi bui ko elly maso skoloh rndh, maso tlis biodata di buku..hehe..
lgu ni lamo dh,tpi masih segar di ingatan(cewah..)..
khas untuk saeng2 dri tadika smpilah sekrg..=)

Post a Comment